Ferma animalelor...

Azi, vorbim despre animale... de tot felul și de toate numele! Pe mine mă amuză fantezia unora în a-și boteza pet-urile (nu alea de plastic) și animalele din ogradă. În cazul de față vă voi vorbi în primul rînd despre șeptelul Corinei, colega mea: la Colun, tatăl ei are ceva lac de pescuit, cu căsuțe, numai bune de un week-end sau chiar mai multe zile. Trecînd peste cîini, care sînt botezați cît de cît normal, adică Lessie și Lord, acolo mai există ponei-ul EA: Scarlet (o vedeţi în poză)... after all, tomorrow is another day... îl și văd pe Rhett Butler nechezînd de zor pe pășune, căutîndu-și iubita cu coamă, a mai fost boul Mișu, că muri săracul, vacile Becky și Tina, porcul Olimpiu, mai este încă o capră Carla, frații Genica, Lenuța (capre) și Doru (țap). Ăștia trei iar nu mai sînt, au fost botezați după copiii celui de la care i-a cumpărat tatăl Corinei. Doru era mare șmecher, cînd se îmbăta, că le cam trăgea la bere, era cel mai tare din parcare, făcea urît și se bătea cu cîinii... :))
Dacă tot vorbesc despre animalele altora, aș putea să vă spun și despre ale mele: în primul rînd au fost hamsteri, patru, cîte unul o dată, toți botezați Lucky (I, II, III, IV) și ai naibii, nu par să fi fost foarte norocoși: primul s-a ”pierdut” prin casă, cel puțin asta a fost varianta oficială prezentată de ai mei, never found pînă în zilele noastre... al doilea a avut un sfîrșit tragic, dar sper eu, plăcut, eram în pat cu vară-mea și nușce mi-a venit, l-am băgat în cămașa de noapte, cînd l-am scos făcea ca un pește pe uscat, rămăsese făra aer, am încercat eu să-i suflu ceva, nimic!... decedat! Pentru că vară-mii tocmai îi cumpăraseră ai ei doi hamsteri, am zis că nu se poate să îl vadă pe ăsta mort, că dacă n-o mai lasă, că ne-am dovedit iresponsabile... așa că l-am băgat într-un plic și l-am aruncat pe geam... :))) Ce vreți, singura înmormîntare care ne-a venit în minte! Lucky III, presupun că s-a otrăvit, că dădusem cu soluție pentru gîndaci, el bîntuia des pe jos și își lingea după lăbuțele... (știu, Lucreția Borgia). Al patrulea cred că a murit din simpatie cu soarta predecesorilor, l-am găsit în acvariul lui, la puțin timp după ce l-am cumpărat... concluzia: don't try this at home!
Așa... am mai avut-o pe Cora, Schnautzer uriaș, cățeaua mea iubită, a murit la 10 ani, cancer, nu am putut face nimic, am operat-o, n-a mai rezistat după, n-am avut inima să mă hotărăsc să îi fac o injecție letală la sfîrșit... în fine, sad story!
Pisici: Mica (o chestie mică, luată de pe stradă, rîioasă și cu toate bolile pămîntului, șase săptămîni am doftoricit la ea pînă să semene a pisică, a trebuit să o dau cînd am rămas însărcinată), Pisa (siameza, pe ea am dat-o cînd Arin a ieșit pozitiv la testul de alergie la părul de pisică, nu mi-a venit să glumesc cu asta, că a stat copilul o săptămînă în spital), Viorel (pui păstrat de la Pisa, arăta ca o albastră de Rusia, cînd era mic avea ochii violet, a trebuit să îl dau înaintea mamei sale, că ne-au amenințat vecinii că îl omoară, că cică le fura puii).
Rățoiul Băiatu': pe ăsta îl ținuse vară-mea pe post de animal de companie, la bloc la București, a mai poposit la bunicii mei tot acolo, pe urmă a ajuns la noi, venea cînd îl strigai, se ținea după tine ca un cățel. I-a adus cealaltă bunică, de la Giubega, și o fetiță, au avut 13 copii, tăiați pe rînd! Problema a apărut cînd și-au dat seama ai mei că îl tăiaseră din greșeală, că era leit progeniturile, iar rățoiul rămas nu mai venea neam, lemn tănase!
Acestea fiind spuse, ar fi interesant de văzut cu ce animale vă lăudați și voi!

Comentarii

  1. Dino - asa mi-am botezat totii cateii....toti au sfarsit tragic, Liloiu - iepurele (initial era Lila - dar cand sa faca puisori s-a dovedit a fi baiat), Coco si Riri papagalii familiei....hmmmm cam atat pentru moment

    RăspundețiȘtergere
  2. un amic de al meu, divortat, isi primea copiii din Germania in fiecare vacanta. copiii aveau pe atunci pana in 10 ani; in fiecare vara mergeau la ai mei sa manance faguri cu miere si sa si-l ia pe Lidl(din cate intelegeam eu din germana lor), un iepuras alb cu ochii rosii. il tineau o luna cu ei in sibiu, apoi, cand plecau, il duceam eu inapoi la ai mei. ca un facut, iepurasul avea cam aceeasi marime cand il luau, crestea un pic si vara viitoare o lua de la capat. sa explic ce si cum? il iubeau mult :)

    de boul Misu nu comentez, bine?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Nicolle, îmi pare rău de cățeii tăi, botezați la fel, după cum ai văzut, nici dinastia hamsterilor mei ”norocoși” nu a fost de bun augur!
    @Miju: drăguță faza cu iepurașul, sigur copiii nu realizau nimic atunci, să îți explic și eu cum trebuie să joc an de an teatrul cu Iepurașul de Paști, Moș Nicolae, Moș Crăciun, mai nou și Zîna Măseluță... ? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru ai mei, cu iepurasul de pasti jucam teatru aproape jumatate de an! acum iepurasul lor se limiteaza la chestii de ciocolata, in anglia n-au ajuns ouale rosii si somonul fume nu le place.
    de mos, ai mei sunt, nu stiu cum o sa fac anul asta, ca au cam crescut :-s

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu încă le ascund cadourile de Paşti prin grădină, să vezi ce mă chinui cu alea de Crăciun, să le pun sub brad, că mă pîndesc copiii, trebuie să acţionez silenţios şi după ce sînt sigură că au adormit, şi şi asa mai am surprize, cred că am scris şi un post pe blog referitor la asta... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. 2 caini: Boby 1, Boby 2 (iar pe catzelele vecinilor le chema pe toate Pamela in vremea aia)
    Pe actualul il cheama Adolf si isi merita numele :)
    Si mai cunosc un curcan Oskar care a fost mancat de dulaul Arthur, fiindca l-a mancat in ......sa se dea jos din cotetz :)
    A, si pe catelul unei prietene il cheama Sabachka.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mamă, ce Dallas aveați pe acolo!!! :) Hmmm... Adolf, Sabachka = ”cutie little dog”, se pare, în rusă. Cred că îl prefer pe ultimul!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena