miercuri, 27 mai 2015

Copac la cutie

Poate vă aduceți aminte că vă povesteam despre planta în conservă, din seria produselor personalizate Interstellar, cîștigate la un concurs pe un blog. Ei bine, de îndată ce vremea mi-a permis, am scos conserva afară, am executat instrucțiunile de pe ea și am așteptat să se întîmple minunea! Aceasta s-a lăsat puțin așteptată pe motiv de vreme capricioasă dar pînă la urmă, ce să vezi, posibil planta carnivoră, din substratul foarte ușor și maro-auriu, s-a dovedit a fi un stejar! Pînă și el inscripționat INTERSTELLAR și pînă și el atacat de voracii limacși. Se vede locul în care au decupat deja o bucată din mica plantă. Nu știu cît va fi de afectată, azi am cocoțat conserva undeva pe un pervaz, dacă nu o mănîncă melcii, poate o dărîmă vîntul! :( Vă țin la curent cu eventualul deznodămînt.

luni, 25 mai 2015

Bucătăritul rapid, azi cu spanac!

V-am mai povestit cu diverse ocazii despre experiența mea săptămînală de la Reflexo Vital, despre cum savurez masajul și despre Alin, cel la care merg. Ei bine, postarea asta nu va fi despre relaxarea mea ci despre sfaturi culinare.
Pe lîngă mîinile pricepute, Alin îmi mai oferă o sumedenie de sfaturi de nutriție și sănătate personală, pe care le pun în aplicare cu moderație, pe considerente de comoditate. El mi-a recomandat și cursurile de qigong, o experiență foarte bună pentru mine.
Ce am simțit nevoia să împărtășesc cu voi este această rețetă, super ușoară, rapidă și bună! Spanac cu țelină și morcovi, sotate în unt. Minunat!
Timp aproximativ: 20 de minute, cu tot cu culesul spanacului din seră, ruptul frunzelor de pe tije și spălatul lor.
Rețeta: topiți un cub de unt în tigaie, adăugați țelina și morcovii feliați subțire cu instrumentul de curățat legume (habar nu am cum se numește), după aproximativ 2 minute adăugați frunzele de spanac cît mai uscate (am folosit uscătorul pentru salată), amestecați bine pînă se înmoaie frunzele de spanac, adăugați sare după gust (și piper, dacă vreți, eu am pus doar puțină sare), cred că le-am lăsat încă 3 - 4 minute și gata!
Probabil că Alin va fi ușor nemulțumit de asocierea preparatului ușor și sănătos cu cei doi mici dar, măcar am suplimentat porția de fier și vitamine zilnice!

sâmbătă, 23 mai 2015

Splendoare în iarbă...

Nu mai scriu. Nu pot da vina pe timp, poate mi-aș găsi ”un puțin” dar pachetul complet de fotografiat, editat poze (pentru că, de, o postare fără poze ilustrative mi se pare ștearsă), scris textul, e tot mai puțin fezabil.
Așa că, din cînd în cînd, vă mai arăt poze, la astea nu am renunțat, încă reacționez atunci cînd văd ceva interesant cu: ”Pixie! Unde este Pixie!” Nu îmi reușeșc întotdeauna fotografiile, cîteodată evadează subiecții, cum am pățit cu imaginea, rară, cu două ciocănitori aflate simultan în restul de corcoduș din spatele grădinii, cîteodată nu nimeresc o încadrare care să mă mulțumească, îmi tremură mîna sau bate vîntul, chestii de genul!
Îmi place să fotografiez insectele și alte viețuitoare din iarbă, pînă și limaxul ăla arăta într-un fel drăguț pe verdele crud! Deși l-aș fi asasinat fără milă!
Arin i-a găsit pe cei doi, eu fuga după Pixie, astea sînt doar două dintre mai multele fotografii din seria Kamasutra cărăbușească. Cu sau fără al treilea nepoftit în cadru! La un moment dat pînă și Arin se săturase de insistența mea și îmi cerea să îi las în pace, ”să facă niște cărăbuși mai mici!”
Na, asta mi se pare o chestie șmecheră, găsită tot de Arin, un mini-măr răsărit dintr-unul din merele de anul trecut!
Acestea fiind zise/arătate, mă retrag din nou în modul ”silenzio stampa”!

sâmbătă, 16 mai 2015

Din seria: Muri-mi-ar gastropodele și limcidaele!

Nu știu alții cum sînt dar eu sînt în perioada de maxim sictir și of și vai din cauza melcilor de grădină și a limacșilor care îmi devastează tot ce apucă!
Cu melcii de grădină mai că aș putea conviețui aproape pașnic, în sensul că, atunci cînd îi văd, îi adun și îi arunc la container, dar cu limacșii e cu totul altă poveste, mi se par super scîrboși, sînt incredibil de mulți, în perioada asta toată grădina mea este sub asaltul puietului înfometat. De cînd am făcut pozele de mai jos a mai trecut ceva vreme, au mai crescut și ei, a crescut și starea mea de iritare. Este al doilea an cînd am parte de o invazie de proporții biblice. Au topit aproape toate plantele proaspăt semănate: salata verde, morcovii, țelina, pătrunjelul, dovleceii. 
Aici îi vedeți fericiți în stratul de salată. Singurele fire de salată care au mai supraviețuit pînă acum sînt cele mutate în roaba în care am pus căpșuni anul trecut. Poate voi avea zece salate, cu mare noroc!
Sînt dezamăgită că zecile de păsări din grădina mea nu au dezvoltat o pasiune pentru limacși, poate li se par și lor scîrboși, poate sînt prea mici să se încumete chiar și la puiet. Zilele trecute, pe scările de la bucătărie aștepta cuminte o broască (poate chiar Prințul Broască). Pe stropitoarea mică de metal aștepta, la fel de cuminte, un limax. I-am făcut semne broaștei, i-am arătat limaxul, era la oareșce distanță, broasca nimic, m-am gîndit să îi fac un indicator ca la berzele din Schitu Golești, am decis că mi-ar lua prea mult așa că am mutat stropitoarea cu limaxul sub nasul/ochii broaștei, poate așa îi vine pofta de mîncare! Asta, nimic! Dar nimic! A stat, s-a uitat o vreme în gol sau la limax, sau poate chiar și-a admirat imaginea în stropitoare, apoi am văzut că s-a mutat, sictirită și ea, de cealaltă parte a stropitorii! Of, nici ăstora nu le trece prin cap să îi mănînce!
Am încercat și varianta cu vasele cu bere puse prin pămînt, funcționează parțial, la cîtă ploaie e în ultima vreme, berea aia numai bere nu mai e! Am găsit și aici niște sfaturi pertinente, încă stau și cuget la varianta de a-i cere vecinului găinile împrumut să le plimb în lesă prin grădină... rațe nu sînt prin zonă! Ar fi și posibilitatea să import niște melci  Rumina decollata, dar am oareșce dubiu că nu ar veni la pachet cu ce știu eu ce alt risc pentru mediul autohton și ar mînca fericiți și ce trebuie (limacși) și ce nu (alte insecte potențial folositoare). În concluzie, mă abțin! Exclud variantele de a turna chimicale în grădină!
Ca să închei văicăreala mea într-o notă optimistă, vă arăt și vouă niște imagini care au fost inedite pentru mine: cum fac alea-alea rîmele! Nu le-am mai văzut pînă anul acesta!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service