Postări

Se afișează postări din ianuarie, 2015

Ce am citit în 2014

Imagine
Nu particip eu foarte frecvent la campaniile promovate de cei de la Blogal Initiative dar acum era vorba despre cărți citite în 2014, Biblioteca bloggerului român - o provocare a lui Cristian China Birta . Știu că mi s-a părut interesantă și anul trecut dar pînă la urmă nu i-am mai dat curs. Ideea era să facem un top 10, ierarhia de mai jos nu e neapărat bătută în cuie, mi-a fost greu să departajez clar. La cărțile de mai jos se adaugă Nuntă în cer - de Mircea Eliade , nu am trecut-o în tabel pentru că am citit-o în format digital, pe Scribd. Mă uit cu invidie la cîte cărți reușesc alții să citească și îmi spun că... poate anul ăsta va fi diferit.  Autor Carte Editura Nota Khaled Hosseini Splendida cetate a celor o mie de sori Niculescu 11 Parinoush Saniee Cel care mă așteaptă Polirom 10 Parinoush Saniee Tatăl celuilalt copil Polirom 9 Alaa al-Aswani Chicago Polirom

Roman foileton: Gunoaiele Sibiului

Imagine
Imaginile ce ilustrează nefericit această postare sînt de ieri după-amiază, strada Turnului, de pe scările ce coboară din Piața Huet spre Orașul de Jos, locul frumos unde stăteam la Festivalul de pe Scări .  Nu neg faptul că avem o grămadă de neciopliți în jur, care aruncă gunoaiele fără discernămînt dar vreau să știu, cît de mare trebuie să fie mizeria pentru ca să fie sesizată de cei responsabili cu curățenia de pe străzi?  Situația asta nu e singulară. Comentam la un moment dat pe fb, la o postare legată de tunelurile de luminițe , că bine că ” că avem beculețe mii, pe care încă nu le-am văzut decît ziua, dar avem o mizerie de-ți vine greață în zona centrală. Marii dătători de civilizație, cică! Dacă treci prin pasajul de la Continental Forum, e o mizerie cruntă, aceeași  mizerie și în fața hotelului, cabinele telefonice cu telefoanele smulse arată dezolant, Bălcescu plină de mucuri de țigară, hîrtiuțe, fecale de cîine (nu neapărat comunitar), dar noi avem beculețe, să ne ui

Din puţul gîndirii...

Imagine
... mele de acum ţîşpe ani, mi-e greu să identific cu precizie perioada, cel mai probabil sfîrşit de generală, început de liceu. Am găsit versurile de mai jos în seara asta, într-o cutie gen memorabilia, alături de caietul de amintiri, carnete de note din şcoala primară şi gimnaziu, varii notiţe... în fine, înţelegeţi despre ce gen de cutie vorbesc! Eu zîmbesc cu gura pînă la urechi cînd mă gîndesc şi mă văd pe mine, cea de atunci... Optimism La glasul tău Tresar oasele lui Bacovia în mormînt. (Vers alb)    * Viaţa nu este decît o moarte continuă... Vă rog! Să păstrăm un moment de reculegere pentru mîine!

Say Hello to My Birds!

Imagine
V-am mai povestit cînd și cînd despre ce mai zboară constant sau accidental pe la mine prin ogradă. V-am spus și cum găsesc de cuviință să mi le însușesc, gen ”gaița grădinii”, ”pițigoii grădinii” și altele. Cîteodată vi le-am arătat ( pui , lipsă ,  neclară , în vizită ,) sau v-am arătat fotografii de pe net, să vedeți la ce mă refer. Mă bucur să le văd pe oricare dintre ele, e drept că la grauri mă bucur mai puțin, pe motiv de scandal și tîlhărie excesivă. Nu veți vedea în postarea asta fotografii cu toate speciile pe care le ”am”, nu reușesc de multe ori să fiu pe fază sau calitatea fotografiilor lasă de dorit. Probabil că informația aceasta este interesantă strict pentru mine și poate pentru niște ornitologi dar am simțit nevoia să fac o listă cu ce am văzut în jur, o listă însoțită de poate prea multe fotografii dar sînt tare încîntată atunci cînd surprind o ”expresie” nouă! Ordinea este absolut aleatorie, sînt fotografii mai vechi și mai noi: 1. Gaița , destul de rar o văd!

Foto-ghicitoare

Imagine
Cu pauzele de scris atît de lungi și dese din ultima vreme, îmi trebuie curaj să vă scriu mai multe. Postarea asta e un fel de eschivare, ceva scurt și ușurel, ca după vacanță! Sper că ați început cu bine Noul An, că sînteți sănătoși, voinici și cu chef de ghicit ce am eu aici!  Fotografiile sînt de anul trecut, din mai, pentru mine a fost prima dată cînd vedeam asta. De remarcat cît mi-a luat să vă întreb. :)