vineri, 22 noiembrie 2013

Neturi

Honey se minuna aici că scriu comersanții etichetele greșit și că nu și-a dat seama din prima. Eu stau de multe ori și mă minunez cum există atîtea erori pe site-urile de știri sau în ziare și ăia nu-și dau seama nici din prima nici din a doua nici din a țîșpea oară. Exemplu protv:
A se înțelege că ele ”echipele de intervenție, care au acționat”, au făcut, au dres ”a fost găsit mort” sau malul de pămînt ”a fost găsit mort” sau care cum. A nu se înțelege că fac bășcălie de moartea unui om, ”decît” de modul de exprimare jurnalistic (not).
Mai jos, nu e vorba despre jurnaliști dar nu înțeleg cum coșul ăla de rufe care mie mi se pare maro și dacă mă uit cu ochiul stîng și dacă mă uit cu dreptul și dacă mă uit cu amîndoi, apare descris ca ”în nuanțe calde de bej”. Cred că și cititorii bărbați ar putea fi de acord cu mine.

marți, 19 noiembrie 2013

Anotimpurile și igiena

Că tot îmi spunea Silvie că nu mai scriu ce perle scot copiii mei, azi, una proaspătă! După temele la engleză și germană îl chestionam pe Arin ce ore are mîine, ce avea de făcut, ce mai are, etc. Ajungem la subiectul Biologie și cică mîine fac Educație pentru sănătate și le-a dat astăzi de scris o temă... cu ”ce fac igienic în fiecare anotimp”. Mie îmi dădea cu rest așa că am insistat că eu nu înțeleg cum vine asta și îmi arată ce a scris:
”Igiena în funcție de anotimp:

Primăvara
Mă îmbrac cu bluză și pantaloni lungi.
Mă spăl de 2 ori pe zi.
Nu merg în maieu.

Vara
Mă îmbrac cu tricou și pantaloni scurți.
Mănînc ce este rece.
Dorm mai mult.

Toamna
Mă îmbrac cu haine groase.
Mă spăl de 3 ori pe zi.
Dorm mai puțin.

Iarna
Mă îmbrac foarte gros.
Mă spăl cu apă fierbinte.
Nu mă obosesc să mă mai trezesc (hibernez).”

Cică profesoara a văzut chestia asta și nu a zis nimic. Cred că s-a abținut eroic. Pe mine m-a pufnit rîsul. Nu cred că am avut o atitudine responsabilă. Eu știu că e al meu dar nu știu de unde le scoate. Deduc că igiena ține foarte mult de cîte ore dormi. Partea cu spălatul de 2 și de 3 ori pe zi e pură invenție.
Fără nici o legătură cu spălatul lui fi-miu, ”Anotimpurile” lui Mucha, doar pentru că îmi plac:

vineri, 15 noiembrie 2013

Nu e normal!

Mă bucur pe de mai multe părți de temperatura ridicată pe care o avem la jumătatea lui noiembrie: căldură în plus (subsemnata urăște frigul), consum de gaze în minus, mușcate în alte balcoane și grădini (eu m-am grăbit să le bag în casă de la înghețul din septembrie - sau octombrie?), floricele pe cîmpii la mine în grădină. Nu îmi amintesc vreun alt an din istoria recentă în care să fi avut regina nopții și gălbenele înflorite pe timpul ăsta. Violete și primule am mai avut în două ture, e drept că nu în noiembrie. 
A se înțelege că mă bucur nespus cînd ies seara afară din bucătărie și pot să simt încă parfumul florilor albe dar: nu mă bucur că hortensiile și liliacul meu au muguri de primăvară, că ăștia vor îngheța mai mult ca sigur iar anul viitor voi avea flori puține sau deloc. Și, nu mi se pare normal ce se întîmplă, anotimpurile astea date peste cap nu prevestesc nimic bun. Nu știu dacă mai avem timp să oprim caruselul ăsta al încălzirii globale și al tuturor catastrofelor naturale ce vor veni. Of! Știți, avem copii unii dintre noi și tare îmi doresc să crească într-o lume asemănătoare cu cea în care am crescut eu! Îmi asum patetismul rugăminții ca fiecare dintre cei ce citesc rîndurile astea să se gîndească bine de tot cum ar putea să reducă cît de puțin sau cît de mult din impactul pe care îl are asupra lumii în care trăim! 

miercuri, 13 noiembrie 2013

Sănătos/oasă sau nu

Am citit astăzi un articol extrem de interesant la care îmi doresc să revin pe blog. În el am găsit pomenit un site, lectiadeprimajutor.ro. Și despre asta vreau să vorbesc dar nu acum. Pentru că este un subiect mult prea serios iar eu mă simt în stare acum doar de o frivolitate mică, mică de tot. Asta pentru că și testul pe care mi l-am făcut pe site-ul respectiv este nu neapărat unul frivol ci destul de serios și vizează stilul de viață sănătos sau nu pe care îl ai la ora curentă. Am încercat să răspund sincer la toate întrebările de acolo. Ce mi-a ieșit nu mă surprinde, știu și eu că sînt deficitară la multe aspecte. Chiar dacă mănînc cît de cît sănătos! Mai jos nu m-am putut abține să vă arăt meniul de luni seară și din seara aceasta plus rezultatul testului.
Dacă aveți chef, puteți intra pe site, eu sigur o voi mai face, acum vreau să încerc un alt test, pentru a vedea cît mai știu despre cum să acord primul ajutor.
Later Edit: Făcut testul! Aparent sînt o minunată.
Scorul meu la test a fost de 198 puncte și am primit și ceva sfaturi despre ce ar trebui să schimb:

”Ai acumulat câteva cunoștințe despre ce înseamnă să mănânci corect și la fiecare început de an îți propui să devii mai activ fizic. De cele mai multe ori, când mergi la cumpărături alegi jumătate de alimente în funcție de preferințele tale culinare și doar jumătate în funcție de beneficiile nutriționale pe care le au. Riscul ca în viitor să dezvolți boli cardiovasculare, degenerative sau chiar afecțiuni tumorale depinde de stilul de viață pe care l-ai ales, aşa că, pentru a preveni acest risc, îți recomandăm ca nu de la 1 ianuarie, nici de la începutul lunii viitoare și nici de lunea viitoare, ci chiar de azi să iei inițiativa de a-ți reeduca gustul, să excluzi din alimentație toate alimentele nesănătoase și să îți găsești un partener de sport care să te îndemne să mergeți mai des să vă antrenați. Și poate că ar fi prudent ca la fiecare trei luni pentru următoarea perioadă de timp să îți faci controalele medicale de rutină. Toate aceste măsuri, odată adoptate, vor scădea simțitor riscul ca în viitor să ai nevoie de prim-ajutor.”

marți, 12 noiembrie 2013

Cîteodată am impresia că...

... Dz își aduce aminte din cînd în cînd de lecțiile de pictură din copilărie. La scară mare că de, nu are toată lumea la dispoziție ditamai cerul să își facă de cap!
Ce combinații îi reușesc este de fiecare dată uimitor. Cîteodată apuc să îl iau pe Pixie și să încerc să surprind ceea ce vede ochiul. Bineînțeles, fotografiile sînt doar palide copii ale spectacolului de afară, mă încăpățînez totuși să caut culorile apusului printre crengile pomilor din grădină. Îi mai bodogăn din cînd în cînd pe ei, pomii, și pe mine, că nu sînt mai puțin deși.
Ce vedeți aici sînt niște găselnițe de săptămîna trecută, îmi plac suficient cît să le împărtășesc și cu voi.

vineri, 8 noiembrie 2013

Lamentări de vineri

Nu știu cum se face că nu mai reușesc să scriu, adică știu cum se face dar nu văd nici o soluție de îmbunătățire. Probabil aș rămîne corigentă la materia time management. Lăsînd la o parte lamentările cu scrisul, vreau să mă plîng, așa puțin, pe motiv de ”am impresia că am îmbătrînit!” Uite așa am constatat eu, că nu mai am rezistența de altădată la atacurile mișelești ale unuia bucată streptococ. Căutînd acum pe blog am dat și de data la care ne-am luptat data trecută, adică în martie 2009... și văd că atunci m-am descurcat ”să-l duc pe picioare”, puteam să mă amuz de situație, nu tu concediu medical, nimic! Acum am stat o săptămînă acasă, pe un mod alternativ de ”cinemi-adatsămănîncsticlăpisată”, zăcut ”cinemătîrășteșipemineînpat”, frisoane suportabile, transpirații reci și altele de genul. De data asta e de tip C (streptococul, adică), data trecută nu știu de care a fost, că n-am scris pe blog și n-am atîta memorie. Concluzia personală: ”... ce tare eram odată!” În fine, pot spune că mi-e mai bine, după găleți de ceai (de tei, soc, mușețel, echinacea) cu miere, limonade, antibiotice clasice, antibiotice naturale (aka Biosept, la indicațiile Corinei), vitamina C cu propolis și echinacea, parcă văd luminița de la capătul tunelului sau na, mă simt mai pregătită să dau nas în nas cu lumea!
Ce a fost pozitiv la toată mișcarea asta? Am reușit să închei fața asta de pernă care stătea brodată de vreo lună de zile, am făcut un pic de bird-watching diminețile și m-am bucurat tare de lucrul ăsta. Pe geamurile demisolului meu se văd atît de bine cînd vin pînă aproape de terasă. Am văzut de două ori o ciocănitoare (chiar mă plîngeam anterior că n-am mai văzut de ani de zile ciocănitori în grădină), o gaiță, pițigoii albaștri și țărcile grădinii. V-am mai spus eu că îmi însușesc orice zburătoare dă pe aici.
A, și în dimineața asta, eu din pat, Arin de la computer, ne-am amuzat cu animația Google dedicată celor 129 de ani de la nașterea lui Hermann Rorschach și cu diferențele între ce vedea fiecare în imaginile de acolo. Uneori erau extrem de ”departe”, gen ”doi porci mistreți luptîndu-se pentru un buștean” (Arin) și ”o centură” (eu). În cea care am postat-o ca exemplu, poate și influențată că el a zis primul ce vede, am văzut și eu cei doi Moș Crăciuni ținîndu-se de mînă. Voi îi vedeți?

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service