luni, 30 septembrie 2013

Shopping-mania, post plictisitor de pseudo-fashion

Cred că nu mai trebuia făcută precizarea ”Acesta nu este un blog de fashion”! Cu toate acestea, autoarea lui, aka eu, femeie fiind, lovită de curînd de febra cumpărăturilor online, ține cumva să bată toba cu asta. Într-atît încît mi-am dat silința să vă arăt ce mi-am cumpărat (n-a fost chiar ușor, cu print screen-uri și decupat, colat în Picasa). Mai sus vedeți rezultatul incomplet, lipsesc fotografiile a două perechi de colanți, mi s-a părut redundant să pun poze cu craci colorați diferit, o pereche de ochelari de soare, pentru că n-am mai găsit poza pe site și o pereche de cizme care încă nu mi-au fost livrate. În cea mai mare parte transportul a fost gratuit fie pentru că furnizorul era din Sibiu (kurtmann.ro, brandcircus.ro), fie pentru că era zi cu promoție la transport sau am făcut listă comună cu colegele de birou pentru a atinge minimul pentru transport gratuit (miniprix.ro).
Acum să facem niște calcule, de la stînga la dreapta, de sus în jos, nu sînt achiziționate neapărat în ordinea asta și în consecință au avut un procent mai mic sau mai mare de reducere, în funcție de momentul lansării comenzii:
- Tricou Stradivarius Casper Light Beige - 34,90 lei - kurtmann.ro
- Tricou Pull and Bear Jolie Blue - 29,90 lei - kurtmann.ro
- Maieu Stradivarius Niche Blue - 7,45 lei - kurtmann.ro
- Curea Bershka Serene Turquoise - 7,96 lei - kurtmann.ro
- Pelerină de ploaie cu glugă - 34,3 lei - miniprix.ro
- Maieu Bershka Steet Pink - 24,90 lei - kurtmann.ro
- Ochelari de soare Bershka ramă portocalie - aproximativ 7 lei - miniprix.ro
- Ochelari de soare Bershka ramă verde - aproximativ 7 lei - miniprix.ro
- Maieu Stradivarius Niche Dark Turquoise - 7,45 lei - kurtmann.ro
- Mănuși Stradivarius Dante Grey - 9,95 lei - kurtmann.ro
- Salopetă Bershka Lisboa Orange - 44,90 lei - kurtmann.ro
- Brățară verde - aproximativ 3 lei - miniprix.ro
- Colanți Stradivarius Freddy Dark Brown - 4,98 lei - kurtmann.ro
- Colanți Stradivarius Kassel Dark Green - 9,96 lei - kurtmann.ro
- Colanți Stradivarius Manilla Red - 14,94 lei - kurtmann.ro
- Helancă Bershka Harley White - 8,97 lei - kurtmann.ro
- Ochelari de soare Mango Altox Black - 9,96 lei - kurtmann.ro
- Cizme de cauciuc Segue - 19,99 lei - brandcircus.ro
- Cizme din piele Red Hot - 189,90 lei + transport 20 lei - elefant.ro (încă nelivrate - comanda e din 4 septembrie - mare minus pentru site).
TOTAL (bat tobe, publicul cu sufletul la gură, eu la fel... să văd cît e de grav!!!): 287,51 lei deja achitați în cele aproape trei luni de la prima comandă și încă 209,90 lei, încă în așteptare, TOTAL GENERAL: 497,41 lei, o medie de aproximativ 170 lei pe lună. E mult, e puțin? Habar n-am, aștept adevăratele fashioniste să își dea cu părerea. :)

joi, 26 septembrie 2013

Ziua Limbilor Europei

Am aflat de dimineață la radio că astăzi sărbătorim asta. Potrivit Wikipedia, ”Manifestarea a debutat în anul 2001, an în care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci , în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește Ziua limbilor vorbite. În Europa se vorbesc 23 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.”
Mi s-a părut interesant dar poate nu scriam despre dacă nu vedeam o știre mai veche, despre lansarea în 10 septembrie, la sediul Națiunilor Unite din New York, a unui album cu melodii interpretate de ambasadori din cinci țări ale lumii, un proiect dedicat promovării păcii în lume inițiat de Simona Miculescu, reprezentantul permanent al României la ONU. Pe mine una mă impresionează maxim chestiile de genul așa că nu puteam să nu le împărtășesc cu voi. Nu sînt soliști profesioniști dar oamenii ăștia încă au entuziasmul și curajul de a apărea în fața noastră pentru ceea ce cred.vineri, 20 septembrie 2013

FANTASY ALPEN TOERRALLY 2013 - cu mașinuțele la plimbare

Au trecut aproape neobservate prin oraș. Trecătorii din zonă s-au bucurat de ele, media cred că era ocupată cu evenimentul muzical din Piața Mare și oricum, raliul mașinuțelor de epocă pare un eveniment discret și exclusivist. M-am străduit să înțeleg ceva de pe site-ul Fantasy Alpen Toerrally. Se pare că traseul din acest an este Viena - Budapesta - Hajduszoboszlo - Sibiu - Szeged. Astăzi vor fi pe Transfăgărășan și s-ar putea să îi mai vedem diseară în Sibiu. 
Am ajuns să le văd din întîmplare în parcarea hotelului Continental Forum. Chiar și pe mine, cea care recunoaște o mașină ca fiind o chestie cu patru roți și volan, m-au impresionat, aveau niște linii și detalii superbe. Nu știu cît sînt de valoroase sau de vechi (am văzut Jaguar, Morgan, Austin Healey), nu știu nimic despre performanțele tehnice dar frumoase sînt cu siguranță.
M-au distrat cîteva dintre datele din fluturașul informativ de pe site, din cîte am înțeles eu de acolo, adresau întrebarea dacă este riscant sau nu în România și îi avertizau pe șoferi că întîlnirea căruțelor trase de cai pe drumurile naționale este ceva perfect normal.
Sper să ajung să le revăd astăzi, a fost greu să le fotografiez parcate, de aceea m-am concentrat pe detalii. Noroc cu Pixie!


miercuri, 18 septembrie 2013

Ultimele știri pe scurt


1. Mai am puțin pînă la ora fatidică a săptămînii: miercuri, 15.30. Nu știți ce se întîmplă atunci? Nici eu nu știam pînă săptămîna trecută cînd am citit asta, miercuri, pe la 16.10. Pentru că ratasem momentul magic, aștept astăzi să fug să mă uit în oglindă să văd cît de mai bătrînă par. Dacă n-aveți chef să dați click pe link vă spun eu ce au descoperit cercetătorii britanici (nici nu puteau fi alții!): ”Un studiu al unei companii producătoare de cosmetice arată că femeile arată mai bătrîne în fiecare miercuri la ora 15:30, scrie The Telegraph... Potrivit cercetării, o femeie din zece crede că miercuri este ziua cea mai stresantă a săptămînii, iar joi este ziua în care cele mai multe reprezentante ale sexului frumos fac sex. Ceea ce duce la o stare mult mai bună în ziua de vineri...” Cu alte cuvinte Long Live Friday! (sursa foto)
2. Acum aproape o lună aflasem chestia asta! Între timp au mai trecut ceva zile, în concluzie puteți calcula (dacă aveți chef, eu n-am!), cîte secunde mi-au mai rămas pînă în 22 iulie 2052. Sînt ușor dezamăgită că voi trăi ”decît” 77 de ani. Hmmm... 
Cum am dat de găselnița asta? Pe un site despre fericire, firește...
Later Edit: nu m-am putut abține să nu repet azi introducerea datelor pe site-ul respectiv. Dumnezeul net-ului a fost generos cu mine! Azi zice că voi muri tot în 22 iulie dar cu doi ani mai tîrziu, în 2054... Și mai am aproximativ 1.288.718.860 secunde... and counting!
3. Am dat în boala cumpărăturilor online. Ar trebui să recunosc asta după ce în interval de două luni de zile am apelat la nu mai puțin de 5 site-uri diferite (kurtmann.ro, kdo.ro, elefant.ro, vivre.ro și miniprix.ro). Perioada reducerilor m-a atras prea mult. Cred că mi se trage și de la faptul că de doi ani de zile n-am mai fost în excursiile de shopping rituale! De la primele două magazine online am și primit obiectele comandate și am fost mulțumită de serviciile lor. De la restul aștept încă! Nu vă înșir aici toate obiectele fashion achiziționate, vă spun doar că de pe kdo.ro mi-am cumpărat cartea lui Adi, pe care o citesc cum prind timp, inclusiv pe autobuz și e foarte mișto.

miercuri, 11 septembrie 2013

Eu, Seinfeld și tumoarea...

De Adi mă leagă anii liceului și mai ales cei ai facultății. L-am admirat și îl admir pentru omul care este și pentru felul în care scrie. Am zis ani la rînd că nu mă tentează deloc vizitatul Americii dar, citind una dintre corespondențele lui din New York am zic că da! Vreau să văd New York-ul ăla scris și văzut prin ochii lui!
Ne-am văzut rar în ultima vreme, chiar foarte rar, atunci cînd am ajuns în București și am reușit să trec prin redacția hotnews. Acum două zile am primit un mail. M-am șocat, m-am întristat, m-am bucurat că a trecut, l-am admirat din nou pentru forța și simplitatea din el:
Dragii mei,

Asa cum unii dintre voi bine stiti, anul trecut a fost unul dintre cei mai dificili/importanti/frumosi din viata mea. A inceput cu una dintre cele mai nefericite vesti pe care le poate primi cineva si s-a terminat cu focuri de artificii si sampanie.

Intreaga epopee medicala pe care am trait-o a devenit acum o carte. "Eu, Seinfeld şi tumoarea. Cum am supravietuit Apocalipsei" este povestea simpla, plina de candoare şi umor, a unui tanar diagnosticat cu tumoare care se lupta sa supravietuiasca nu doar Sfarsitului Lumii, ci si unui sistem medical complet defect.

Daca sunteti curiosi cum am tras lozul medical necastigator si am ajuns, in final, sa spun fericit "Dear brain tumor. Fuck you. I won", puteti sa comandati acum romanul meu de debut.

Versiunea engleza a cartii - "Me, Seinfeld and the Tumor. How I survived the Apocalypse" - e disponibila pe AmazonBarnes&NobleBlack Rose Writing.

Varianta in limba romana a celor 234 de pagini (e mult? e putin?) va putea fi comandata pe kdo.ro in zilele urmatoare, urmand ca in viitorul foarte apropiat sa va anunt si restul distribuitorilor autohtoni si straini.

Mersi pentru atentie si nu uitati vorbele marelui Jerry Seinfeld: "The big advantage of a book is it's very easy to rewind. Close it and you're right back at the beginning."


Adi Novac

Sînt convinsă că va fi una dintre cele mai interesante și emoționante lecturi din ultima vreme! Voi comanda varianta în limba română, prefer să îl citesc în limba în care gîndește deși cu siguranță și varianta în engleză a cărții este la fel de bună! Între timp, varianta engleză mai poate fi găsită și aici.

Riscul indonezian

Îi mulțumesc pe această cale lui Teo pentru că m-a anunțat aseară că am brusc devenit spammeriță. Întrucît aproape am uitat că am cont pe yahoo, habar n-aveam că mi s-a virusat! Așa că îmi pare rău pentru mesajele pe care le-ați primit de pe adresa mea. Astăzi cînd am vrut să îmi accesez contul am primit următoarea avertizare: 
O dată ce am intrat pe mail am găsit și mesajele lui Călin și Corinei ce îmi spuneau același lucru, zeci de maildaemonfailure sau ceva de genul, am văzut că ultimul mail citit de mine pe yahoo era din 8 iulie, mult, maică, mult! Am găsit și mail-ul de mai jos în care eram întrebată dacă m-am dedublat și dacă bat potecile Indoneziei. Serios? Cu toate că mi-ar plăcea într-o zi, nu era cazul acum. Mi-am schimbat parola contului cu ceva care li s-a părut a fi sigur, riscul e mare să o uit, să vedem cum mă descurc cu asta! Pentru mai multă siguranță, scrieți-mi pe gmail!

luni, 9 septembrie 2013

Ultimele știri pe scurt

Acum patru ani vă povesteam ceva despre un porumbel care a venit în vizită. A venit și anul trecut, acum iar! N-are nici o treabă, pozează grațios pe unde apucă. Am aflat că ar fi al unui vecin. Din nebănuite motive, la început de toamnă se mută în curtea mea. Săptămîna trecută a venit să își ia la revedere de la mine cînd plecam la serviciu, stătea pe poartă cuminte ca o pisică și se uita la mine. Am trecut de stadiul cînd mi-l imaginam pe varză acum am problema că îmi bate în geamul de la baie și intră în casă cum prinde o fereastră/ușă deschisă.
În ciuda apucăturilor mele de țărancă, doar anul acesta am aflat că biluțele din imagine sînt ouă de limax. Mai găsisem prin pămînt cînd scoteam buruienile, am suspectat melcul de grădină ca și părinte absent. Acum le-am fotografiat împreună cu mama/tatăl ouător. Mă gîndesc că și limacșii sînt hermafrodiți la fel ca și frații cu cochilie. Cu toate că arătau minunat, au sfîrșit tragic sub talpă și limax și ouă (din astea s-ar putea să mai fi scăpat). Îmi asum crima.
Cîinii de pe Bieltz nu știu că la Sibiu problema cîinilor comunitari e ca și rezolvată, nu cred că au citit presa de săptămîna trecută. O delegație de vreo cinci - șase comunitari mi-a fugit prin fața mașinii, unul s-a întors să mă latre mustrător înainte de a merge să interpeleze o tanti purtătoare de cîine în lesă de pe trotuarul advers. Sper că s-a lăsat fără corecții fizice pentru tanti și cățel aparținător!
După episodul cu cîinii m-am șocat de-a dreptul, în continuare pe Bieltz... agale venea în urma unei mașini care și ea agale trecea... un CAL! Mare, lung, de tracțiune! Purtat și ăsta în lesă, de un nene care stătea în fund în portbagajul deschis al mașinii. Ca la noi la nimenea!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service