joi, 6 iunie 2013

Pune și puțin roșu în verdele meu!

Se întîmplă cîte o zi ca cea de astăzi cînd pot surprinde clișee ca cele incluse în postare chiar dacă eu eram acolo pentru ceva mult mai ancorat în cotidian. Mai exact pentru serviciu, încercînd să surprind locul unde se va construi viitoarea Stație de epurare pentru orașul Ocna Sibiului. N-am fost niciodată acolo și am fost surprinsă de cît este de frumos și de liniștit. Cred că de asta nici nu mă pot abține să nu vă arăt, chiar dacă pe blog am evitat cît se poate de mult să vorbesc despre serviciu.
Cu toate ploile din ultima vreme totul era verde, stropit cu roșu, albastru, galben. Plus că cerul era așa cum îmi place mie un albastru spart de nori albi, pufoși. Chiar și pe fugă și fără să stau să îmi fac mari griji de încadrare, peisajul și lumina s-au descurcat singure.
Știu că va fi o mare realizare, că apa din pîrîul Visa, unde acum ajunge puțina canalizare a orașului, va fi mult mai curată, că e un progres în zonă, dar parcă am așa o strîngere de inimă cînd mă gîndesc la perioada în care se vor desfășura lucrările. Și, în mod clar îi invidiez pe cei care vor ajunge să lucreze aici atunci cînd totul va fi gata!

Ce pescuiau în balta aia numai ei pot să știe, nici măcar nu era pîrîul acolo

Pîrîul Visa
Habar n-am dacă e mutant din cauza poluării apei, camuflată era destul de bine! 

Ieșirea din localitate, pe terenul din spatele podului de metal va fi Stația

marți, 4 iunie 2013

Mă plimb pe drum, mă țin de gard/volan...

Radu, în mașină de dimineață:
- Ce m-am bucurat ieri că autobuzul a oprit la Ramo! (magazin sătesc, la vreo 300 de m de capătul liniei)
- Am coborît și am venit pe jos pînă acasă. N-am mai stat să își ia șoferul bere... Și colegul lui și-a luat bere... cu alcool!
Aaa... alo, Tursib-ul, Poliția, dacă e să fie adevărat ce spune copilul, avem o mare problemă! Se pot face testări șoferilor cînd ies din cursă? Că n-aș vrea să... hîc... stîlp... hîc... gard... hîc... șanț...

luni, 3 iunie 2013

De ce nu am fost VERDE la Skirt Bike Sibiu 2013

Credit foto - mobilul lui Cosmin
Probabil că știți deja că exista și o culoare aleasă pentru defilarea doamnelor și domnișoarelor în rochii și fuste de anul acesta: Verdele! Am fost îmbrăcată așa la filmarea clipului promoțional, v-am arătat deja.
Ei bine, cu toate acestea, am preferat să îmi iau doar accesorii verzi, micile frunzulițe din modelul rochiei nu se contabilizează. Am îmbrăcat-o pentru că mi-e foarte dragă, a fost croită, cusută și purtată de bunica mea, și ea a mers pe bicicletă în tinerețe. N-am găsit pentru ilustrarea acestei postări dar cum dau de el îl voi scana sau fotografia și pune pe blog, avea Permis de bicicletă! :) A nu se înțelege că dau sugestii cuiva cum că am avea nevoie de așa ceva! Nu folosea bicicleta ca divertisment ci ca mijloc de transport în București.
Credit foto Laly Photography
Povestea cu rochia de pe mine e puțin mai elaborată de atît. V-am mai scris despre asta: Mami și Tati (cum le spuneam bunicilor din partea mamei) au avut o casă - a fost bombardată în Al Doilea Război Mondial. Au mai avut una - le-a ars de la un incendiu izbucnit la casa vecinilor. Pentru cea de-a treia și-au strîns ani de zile bani - a venit devalorizarea leului, au pierdut tot, cu banii de casă au cumpărat un stilou și material pentru două rochii: una dintre ele cea purtată de mine ieri! Cu alte cuvinte, am purtat aproape jumătate de casă pe mine!
Așa că da, am pedalat pentru mine, pentru mișcarea ciclistă sibiană, dar mai ales pentru Mami, bunica mea! Pentru ea a meritat să nu fiu verde!
Nu vă povestesc mai multe despre Skirt Bike, probabil ați citit/văzut deja prin ziare și pe rețelele de socializare fotografii, date, premii. După zîmbetul larg de pe fața mea cred că vă veți da seama că a fost o nouă zi minunată!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service