vineri, 26 aprilie 2013

Mama, cablul și telenovelele

Mă mai lăudam pe aici cum că eu și televizorul nu prea sîntem prieteni. A fost de multă vreme abandonat în favoarea computerului așa că nu pot spune că sînt chiar nevirusată de imagini. Am recidivat în domeniu cu ocazia gripei/infecției în gît/ce-o fi fost aia de m-a pus în cap o săptămînă. Nu de alta, dar nu puteam sta în fund, poziția zăcutînpatdificildeținutochiideschișisuportatcugreufebra era cam tot ce-mi permiteam. Așa că trebuie să recunosc că nu știu ce m-aș fi făcut fără televizor după primele două zile.
Perioada de disperare fiind depășită, faptul că joia trecută am încercat să mă uit la televizor și vedeam doar niște pureci nu m-a deranjat foarte tare. Nu m-a deranjat nici vineri, nici în weekend. Problema a apărut luni, că venea mama respectivă să stea cu copilul la mine după școală. Și, tragic-groaznic, pauză cablu!
Sună mama la cablu și mă trezesc luni după-amiaza cu niște oameni purtători de salopete să investigheze defectul. N-au depășit cadrul porții că s-au uitat în sus și m-au întrebat: 
Salopetele: Hmmm, dar fibră optică vi s-a băgat? 
Eu: Nu s-a băgat nimic, nu știu ce spuneți acolo, nope! 
Salopetele: Aaa, păi atunci noi n-avem ce să facem! De cînd aveți probleme?
Eu: De joi.
Salopetele: (contrariate, rămase fără aer de uimire) Și stați fără TELEVIZOR de atunci???
Eu: (super relaxată) Da! Și-așa nu mă uit la el. Copiii sînt mai afectați că pierd desenele.
Pleacă oamenii siderați, îmi spun că va suna cineva pentru programarea trecerii la fibră optică. 
O sun pe mama, îi spun ce și cum, începe drama! Mama mea făcea deja scenarii că cum și ce și că trebuie să facă găuri prin pereți să aducă noul cablu din pod. Moment în care i-am tăiat elanul și i-am spus că este exclus să găurească pereții. Nu de alta, dar nu m-am agitat degeaba cînd am renovat să bag toate cablurile prin pereți, să am doar prizele aparente! Mama deja fierbea: păi și cum? dacă nu se poate, nu mai bagi cablu??? NU! Nu se poate, eu nu mai vin la tine, cum să pierd serialul??? A se nota că se uită ÎNCĂ la ”Tînăr și neliniștit”, cînd se vor liniști ăia mi-e neclar, că ține serialul de cred că ies și eu la pensie și tot vor mai fi combinații de țîșpe luate cîte doi/trei, unul mai tînăr și mai neliniștit decît altul.
Drama s-a soluționat parțial și cu compromisuri. Au venit ăia, au făcut nușce că nu eram acasă, avem semnal acum la unul dintre cele două televizoare și asta doar dacă echipamentul lor este băgat într-o priză în pod. Priză în pod nu există așa că acum plimb prelungitorul electric al mașinii de tuns iarba din pod afară și tot așa.  Și mai evident este că pentru a trece prelungitorul nu mai pot închide ușa de la scările spre pod iar pe hol am un ditamai colacul de cablu... super mișto, nu? Și toate astea pentru telenovelele maică-mii și ale lui Arin (el se uită la Violeta, nu știu ce e asta dar n-aveam voie să vă spun, știu, sînt o mamă denaturată că îmi las copilul să se uite la ceva fără să știu dacă este nociv sau nu, parcă era o telenovelă cu adolescenți).

luni, 8 aprilie 2013

E totuși primăvară!

Vreau să vă spun doar cît mă simt eu de norocoasă, cînd privesc pe geamul sau pe ușa care dă în afară a bucătăriei și văd imaginea asta decupată...
Din jungla din grădina mea, din toate lucrurile amestecate din jur, reușesc să văd doar colțișorul ăsta colorat și îmi e destul pentru a zîmbi. Ieri cu atît mai mult cu cît am văzut unul dintre pițigoii cenușii, țopăind vesel printre crengile înflorite ale forsitiei, sper că făcea lucrul ăsta cu gîndul de a-și relua în primire micul cuib de aici.

duminică, 7 aprilie 2013

Videoclipuri în care apar actori - leapșa cinefilă

Cu ceva (mai multă) vreme în urmă am primit o leapșă de la raftul cu FILME, anume să dau exemple de videoclipuri în care apar actori (normal că v-ați dat seama din titlu, dar am simțit nevoia să mă repet). Sper să vă placă selecția mea, este una sumară, am inclus și clipurile respective:

1. Halle Berry în Behind Blue Eyes (Limp Bizkit):2. Robert Downey Jr. în I Want Love (Elton John):3. Angelina Jolie în Anybody Seen My Baby (Rolling Stones):4 și 5. Hugh Laurie (Dr. House) și John Malkovich, primul aproape de nerecunoscut în Walking on Broken Glass (Annie Lennox):P.S. Dau leapșa mai departe oricui i se pare tentantă ideea! 

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Neomleta cu ouă

Întrucît astăzi au salivat prietenii pe fațăcarte că i-am tratat cu poze de genul și mi-au cerut rețeta iar eu m-am îndopat în nesimțire cu produsul respectiv, găsesc că n-ar fi rău să dau din casă și să vă spun și vouă ce minune minunată e asta...
Se cuvine să precizez că subsemnata a contribuit doar cu spălatul tăvii și cu fotografiatul final. A, și dacă aveți un copil la fel de mofturos ca și Arin, nu încercați să îi dați, nici măcar să guste!
 Rețeta, de la Iubilubi citire:
- 8 ouă
- bacon după gust
- sare, piper după gust
- 4 cepe verzi, tăiate mărunt
- 1 ridiche sau două, feliuțe
- cașcaval cubulețe
- 2 linguri jumate de făină
- se amestecă toate
- după ce se pune compoziția în tavă, se sparg două ouă în mijloc
- se dă la cuptor
Lîngă, a preparat un sos de roșii foarte bun, din bulion făcut de mama mea și condimente, pentru că subsemnata e anti ketchup. A se consuma cu moderație, e o bombă delicioasă și plină de colesterol!

vineri, 5 aprilie 2013

Fracturarea

Să ne înțelegem, nu cred că mă poate acuza cineva că nu sînt îngrijorată de soarta Pămîntului, că nu mă doare de poluare și altele dar... ce vină are limba română de o "fracturează" oamenii ăștia în halul ăsta??? (sursa foto)
Am remarcat și ieri panoul cu pricina, eram în Piața Mare cînd începuseră protestul contra fracturării hidraulice, îmi pare rău că o idee bună este îmbrăcată într-o formă atît de jalnică...

miercuri, 3 aprilie 2013

Radu în Europa

Radu... în prima excursie peste hotare fără mine, cu clasa (traseul pe scurt: Sibiu - Praga - Dresda - Berlin - Budapesta - Sibiu). A plecat luni, se întoarce duminică. Eu... evident crizată că nu dă beep, sms, semnale luminoase/cu fum să zică dacă e bine. Îl sun cu moderație să nu-i consum creditul și pentru că oricum sînt 70% șanse să nu-mi răspundă.
Azi îl sun, era pe autocar, spre Dresda, vizitase ieri Praga, un oraș unde eu visez de mult să mă întorc. Îndrăznesc să îl întreb ce a vizitat.
Radu: biserici, biserici, ambasada României, biserici, biserici...
Să vă spun cît (nu) i se citea entuziasmul în voce? 
(sursa foto)

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service