duminică, 31 ianuarie 2010

AVATAR

Astăzi, mulțumită lui Miju, am văzut și eu Avatar, filmul lui James Cameron care a făcut atîta vîlvă în ultima vreme. Nu știu, probabil că îmi plac mie mult poveștile și ideea că există ceva pentru care merită să luptăm, cum ar fi minunăția asta din jurul nostru numită natură, așa că și filmul ăsta mi-a plăcut foarte mult! Sper să îl revăd, la cinematograf, fie el și cel în varianta normală, deși, probabil că este o experiență super să vezi asta în 3D! Zic eu cum că ați putea încerca să îl vedeți și scepticii, măcar pentru a îl critica în cunoștință de cauză!

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

La bucătărie

Pentru că tot am vorbit de premiere, ieri, după ce ne-am consumat energia la zumba, am încercat în sfîrșit puiul cu castraveți, o rețetă delicioasă găsită pe blogul The Green Foot. Cel mai bine ar fi să citiți rețeta de acolo, eu am făcut porția dublă (adică: 8 pulpe de pui, dezosate și fără piele, 2 castraveți mari de seră, o ceapă mare, un morcov, 2 linguri sos de soia, sare, piper și ceea ce credeam a fi curry, pînă la urmă cred că am pus alt condiment). Merită să o încercați, e delicioasă!

Zumba Fitness

Este ceea ce am încercat în premieră ieri, împreună cu Gabriela, Alina, Corina și Doru! N-am anunțat și aici, probabil o parte dintre voi ați mai citit și în presă, am pus evenimentul pe Facebook și ne-am adunat cîțiva! Clubul de dans Ritmic a început un curs de Zumba Fitness (mai multe aici), un program de fitness ce îmbină pași ai mai multor dansuri latino (salsa, merengue, cumbia, raggaeton). Aseară am făcut mai mult merengue, s-au adunat peste 100 de persoane, a fost distractiv, din nou am solicitat mușchi nefolosiți, super fun!!! Vă pun și un clipuleț, cu niște oameni antrenați în acțiune! Indiferent dacă dansați sau nu ca ei, merită să încercați Zumba, măcar o dată pe săptămînă!

joi, 28 ianuarie 2010

Roșu grăbit...


Vă povesteam mai demult cum Forsitia mea s-a grăbit să înflorească păcălită de vremea de afară, cu încălzirea aceea exagerată. Din păcate și gutuiul japonez (sau Chaenomeles japonica) i-a călcat pe urme... :( Este doar îmbobocit dar mă tem că bobocii aceștia înghețați nu vor mai fi flori niciodată! Și uite așa, primăvara mea va pierde din roșu... :(

miercuri, 27 ianuarie 2010

TEST

Tot mă apucase zilele astea febra ecuaţiilor, atunci cînd am văzut la Lillee provocarea de mai jos, a trebuit să îi dau curs! Ceva similar circula şi pe mail la un moment dat, atunci era o problemă cu numărat picioare de oameni, pisici şi alte animale, dacă ţin eu bine minte. De data aceasta, pentru a putea deschide fişierul, trebuie să rezolvaţi următorul exerciţiu (se zice că numai persoanele cu un iq peste 120 pot rezolva această problemă):
Dacă:
2+3=10
7+2=63
6+5=66
8+4=96
Atunci : 9+7=???
Numai acest număr deschide fişierul. După ce rezolvaţi dilema şi deschideţi fişierul, treceţi-vă în listă şi daţi-l mai departe.

marți, 26 ianuarie 2010

Eu avatarizez... tu avatarizezi...

Am văzut la Oana, pe Faţă-carte, cum că s-a jucat pe un site de "AVATARIZARE". Cum nu puteam sta potolită, am încercat şi eu!!! Deşi nu am văzut filmul, m-am pricopsit cu o imagine de personaj albastru... :))
Meet the new me!!!

luni, 25 ianuarie 2010

Top inutil!

În caz că vreodată vă trece prin cap să faceți vreun top al celei mai complexe/chinuitoare mișcări pe care o puteți face cu febră musculară generalizată, vă scutesc eu de efort: de departe conduce datul jos sau pusul sutienului... groaaaznic!!! (și nu, nu sînt eu în imaginea din dreapta, am ”împrumutat-o” de pe net!) Cum previzionam de ieri, schiatul meu s-a lăsat cu daune, n-am avut aspirină în casă pentru a lua preventiv așa că astăzi eram roboțel teleghidat. Acum, trebuie să recunosc că noroc tot am avut, că azi a fost ziua de masaj și, deși a durut ca naiba, m-a mai scos Alin din necaz! Ceea ce înseamnă că le voi face din nou reclamă, lui și colegilor lui de la Reflexo Vital! :)

duminică, 24 ianuarie 2010

Schi la Gura Rîului

În sfîrșit am reușit să ajung la ski!!! După mai bine de 10 ani, timp în care m-am văitat în urma unei entorse de menisc sau am fost ocupată cu făcutul copiilor (asta ca să nu îmi recunosc direct comoditatea). Unii dintre noi și-au făcut o apariție mai spectaculoasă la ski... Andrei și Sergiu au venit cu parapanta... Am fost la Gura Rîului, pînă la urmă am schiat cu echipament de închiriat (20 de lei/zi schiuri, bețe și clăpari) dar a fost foarte bine. Mă bucur că nu am uitat să schiez, pîrtia e scurtă dar era bine întreținută, puțin înghețată zăpada dar era ger, ce puteam cere?! Am văzut că tunul de zăpadă funcționa din plin, vroiau să o mai lungească puțin, baby-lift-ul mai avea doi piloni de la locul unde se cobora acum. Am avut mai multe dificultăți în a urca cu baby-lift-ul decît în a coborî pe schiuri... :)) Am scăpat crosa de două ori pînă să prind mișcarea... Nu știu care sînt tarifele în alte părți, aici era 2,5 lei/urcarea, cu bilete de cîte 5 sau 10 ture, valabile pe toată durata sezonului. Una peste alta, o duminică reușită... mai puțin faptul că presimt o febră musculară de zile mari!

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Matematici aplicate...

Unul dintre exemplele de ”generozitate” românească este redus în expresia de largă circulație... ”să moară și capra vecinului...”! Urmînd această minunată filozofie de viață, m-am gîndit eu să vă împărtășesc din angoasele mele de sîmbăta aceasta! În mare sînt legate de tema la mate a lui Radu. Pe lîngă ce fac în mod normal la școală, mai participă la nu știu ce concurs, Micul Matematician, pentru care au o culegere separată. Și vine Radu și îmi cere ajutorul la una dintre probleme. Rezultatul: un status pe mess cu ”fac ecuații...”, la care percutează Băgă. Ce-a ieșit, citiți mai jos, dacă aveți răbdarea și nervii odihniți! Aștept rezolvări paralele, intersectabile, congruente sau de care vreți voi cu matematica de clasa a III-a!!!
băgă: (4x4)x2=32 sau 2 jeepuri?
orin: :)
orin: bine si asa
orin: tin sa-ti spun ca n-am stiut sa ii rezolv problema de clasa a treia lui radu fara sistem de trei ecuatii cu trei necunoscute...
băgă: ???
orin: au teme picii
orin: si eu nu inteleg cum sa rezolv fara ecuatii
băgă: cum suna?
orin: trei copii au impreuna 24 de carti. cite carti are fiecare, daca primul are de trei ori mai putine decit al doilea, iar al treilea are diferenta dintre primii doi?
băgăs: a+b+c=24
a=b:3
c=b-a
băgă: rezulta
băgă: b:3+b+b:3=24
orin: eu i-am facut-o asa
x+y+z=24
y=3x
z=y-x
z=3x-x=2x
ecuatia initiala devine x+2x+3x=24
x=24:6=4
y=3x=12
z=2x=8
orin: in fine
băgă: pai e bine
orin: stiu ca e bine... dar crezi ca au invatat sisteme de trei ecuatii cu trei necunoscute in clasa a treia?
orin: asta e problema mea... ca nu inteleg cum sa ii obtin rezultatul asta printr-o alta metoda
băgă: pai cum...beep... atunci le-au dat problema asta?
orin: pai asta e... ca nu pricep nimic din ce fac ei
orin: au si niste exprimari mai ciudate
băgă: incearca sa o "romantzezi"
băgă: radu+arin+orin au 24 de carti
orin: hihi... am facut si asta... i-am spus nicusor+radu+arin au 24 de carti
băgă: ramaneam repetent daca faceam scoala acum
stai sa o sun pe maica-mea ca anul trecut a avut clasa a III a
orin: si eu iti tineam companie
orin: :)
băgă: problema de unde o ai?
orin: din culegerea de mate... micul matematician
orin: are radu de facut vreo patru pagini de probleme de acolo
băgă: uita-te in cartea de mate unde au ajuns
băgă: daca a ajuns la capitolul aflarea unui termen necunoscut se face in modul ecuatilor
orin: ooofff
băgă: mai este o forma grafica dar nu stia cum sa mi-o explice sa o inteleg
băgă: mam zice ca probabil au ajuns la capitolul asta cu aflarea termenului necunoscut
orin: teo, sintem repetenti la greu...
băgă: :))
tu ca tu, dar eu....m-am si enervat ca nu intelegeam ce-mi explica mam
orin: stai ca acum imi da cu virgula
orin: mooor
orin: primul termen al unei sume este 45. Al doilea este de 5 ori mai mic decit primul si al treilea reprezinta o sesime din suma primilor doi. Care este suma?
băgă: :)
orin: si avem... x = 45:5=9
băgă: nu
băgă: y=x:5
orin: pai nu ca x=45
băgă: da
băgă: stai ca m-am confuzat
orin: suma primilor doi este 45 + 9 = 54
băgă: hooooo...sa citesc ca lumea
orin: gata... ca ma confuzase radu
orin: din cauza lui imi dadea cu virgula
orin: ca a adunat de doua ori 9
orin: la 45
si dadea 63
orin: care nu putea fi impartit la 6
orin: ooofff
băgă: 63 e
orin: de fapt ai primul termen din suma este 45, al doilea 9, iar al treilea este o sesime din suma lor adica o sesime din 54
orin: egal 9
orin: :)
băgă: x+y+z=a, unde x=45, y=x:5=9, z=(x+y):6=(45+9):6=54:6=9, 45+9+9=63 ufffffffffffff, greu
orin: sintem tari or what???
băgă: daca mai continuam asa, diseara la chef vom fi niste legume...
În acest moment al discuției am considerat că am nevoie de o pauză, pentru activități fizice, să mi se limpezească creierașul obosit, așa că am ieșit să dau zăpada... muuuult mai bine!!! Ceea ce vă doresc și vouă!

vineri, 22 ianuarie 2010

Termopane, termopane...

Nu știu alții cum sînt... dar pe mine mă doare sufletul cînd văd ”restaurări” ale unor case din Orașul de Jos de genul celor din fotografie! Astăzi, am ajuns pe strada Tîrgul Fînului și mă bucuram, în ciuda frigului de afară, că pot să admir la pas o poartă sau o fereastră, sau un grilaj de metal... în fine, fiecare cu piticii lui... Și m-am oripilat cînd, după ce am fotografiat rămășițele unor vitrine comerciale vechi, cu porumbeii zgribuliți aferenți... am dat de termopane și soclu de piatră de rîu și galben-portocaliu, hai că la asta aș fi putut supraviețui, dar clădirile alea nu mai aveau nimic din farmecul originar... Mă întreb unde sînt cei care ar trebui să aprobe sau să sancționeze lucrurile astea! Sînt sigură că aici se vor găsi mulți care să îmi dea în cap că stau în calea progresului sau că ce... aș fi preferat să se dărîme casa?! cînd merge și așa, mai bine decît deloc!!! Ei uite că nu sînt de acord cu asta, cu mentalitatea românului că ”merge și așa” în toate domeniile și ne trezim că trăim din improvizație în improvizație... una mai neinspirată decît cealaltă!!!

miercuri, 20 ianuarie 2010

Apnee dinamică... cu lăbuțe

Este ceea ce am încercat din nou, ieri, la Olimpia! Încercasem și ultima dată cînd am fost, venise Doru cu labele de scafandru, atît că el poartă 45, eu 38... nu vreți să știți ce a ieșit! Nu le-am scăpat din picioare și m-am străduit din răsputeri să îmi unduiesc corpul... După ce am insistat eu să stau sub apă, să dau din toate alea, scot capul la suprafață, mă uit înapoi, eram în același loc, adică lîngă marginea bazinului, cum s-ar spune... apnee statică :))) Ieri, în ciuda faptului că am ales un culoar unde am văzut că sînt niște oameni care înoată bine și rapid (asta ca să mă motiveze), nu am făcut decît 50 de bazine... M-am străduit să țin ritmul cu ei, nu mi-a ieșit (bine eu înotam bras, ei mai mult craul), era palpitant cînd mă depășea cîte unul, cu altul care venea pe ”contrasens”... mă făceam mică, cît mai aproape sau sub cordonul ce delimitează culoarele.
Așaaaa... și, pe lîngă asta, ce credeți?... unul dintre cei cu care înotam eu acolo, s-a dovedit a fi cel despre care v-am vorbit într-un post precedent, că rămăsesem uluită cum înainta pe sub apă! Și, pentru că era însoțit de prieteni comuni... m-am trezit că iau și lecții. Așa că, trebuie să mă laud: am reușit să înaintez, în apnee dinamică!!! Puțin, dar este un început! Yuuupyyy! Mai am muuult pînă să ajung pe undeva pe la genunchii lui Elisabeth Kristoffersen, priviți-o să vedeți cît poate să arate de bine:

Picioruşul verde

Dedicaţie pentru Teo, Miju şi Brylu: pe pagina mea a apărut banner-ul unui blog cu reţete culinare: The Green Foot. Am primit şi eu link-ul astăzi de la o bună prietenă. Se pare că autoarea minunăţiilor de acolo îi este colegă de serviciu. Eu am suferit din greu astăzi, uitîndu-mă la imagini. Aşa că, de recomandat folosirea cu precauţie şi cu stomacul plin a blog-ului respectiv.

My name is Scarlett

Uite, Teo, că recidivez cu consultarea site-urilor pentru femei... am intrat pe Kudika, pentru că mi s-a părut interesant quizz-ul de mai jos. N-am reuşit să iau rezultatul în formatul lor prestabilit, aşa că l-am copiat pur şi simplu aici:
Quiz: Cu ce personaj literar celebru te identifici?
Rezultatul meu la Quiz: Cu ce personaj literar celebru te identifici?
Scarlett O’HaraScarlett e personajul principal al romanului Pe aripile vantului scris de Margaret Mitchell. Desi ne apare drept egoista, alintata si cu nasul pe sus nu putem sa nu o iubim pe Scarlett (chiar si in timp ce o criticam). Frumoasa sudista pare sa intruchipeze eternul feminin. Tot ce vrea de la viata e iubire adevarata. Din nefericire pentru ea se amageste ca e indragostita de Ashley Wilkes, vecinul de vita nobila, fara a-si da seama ca acesta nu i se potriveste si nu ii impartaseste sentimentele.Ce trebuie sa remarcam la Scarlett e orgoliul de dimensiuni foarte mari si capacitatea acesteia de a se amagi sigura. In obsesia pe care o face pentru Ashley Wilkes aceasta da cu piciorul la iubire adevarata intruchipata de relatia cu de Rhett Butler, sotul ei. Il vrea pe Ashley si il urmareste pana acesta e la picioarele ei. Iar cand asta se intampla isi da seama, in sfarsit, cat de mult a gresit.O iubim pe Scarlett pentru ceea ce e si pentru ceea ce reprezinta. Poate ca e copilaroasa, greseste, nu vede adevarul din fata ochilor insa nu putem nega ca se maturizeaza considerabil. Experienta razboiului, reconstructia preaiubitei Tara, domeniul parintesc, si problemele financiare o forteaza sa creasca si sa invete. Vedem o Scarlett care isi urmareste scopurile cu o vointa de neclintit si gaseste intotdeauna puterea sa mearga mai departe, pentru ca “maine e o noua zi”.

duminică, 17 ianuarie 2010

Pseudo-cronică de film

Am mai scris din cînd în cînd pe blog despre filmele la care mă duc la cinematograf sau pe care le văd la televizor sau pe computer. Ieri am fost la cinematograf, la ”Un soț în plus”, un film cu Uma Thurman, Colin Firth și Jeffrey Dean Morgan, în regia lui Griffin Dunne, un nene prin a cărui filmografie m-am uitat și n-am recunoscut nimic. Îi pot reproșa o editare mai ciudățică, parcă lipsesc ceva din datele problemei, în caz că scenariul le-a prevăzut vreodată. M-a mai deranjat și faptul că 20% din film, vedeam microfonul, cu tija metalică, în cadru, deasupra actorilor. Mi se par tot mai neglijenți cu chestia asta, și în ușurelul ”Sex in the City - the Movie”, tot acolo era microfonul, diferența fiind că ăla era acoperit de un fel de burete flaușat.
Revenind la scenariu, n-am priceput dacă protagonistul, Jeffrey Dean Morgan, alias Patrick Sullivan în film, era sau nu indian la origine, nu de alta, dar la fizicul lui (pe care eu îl confund frecvent cu Javier Bardem) numai a indian nu aducea! Oricum, greu să îi reziști actorului respectiv, și dacă mai avea și fața de vițeluș îndrăgostit și rănit, populația feminină, inclusiv eu, nu mai aveau nici o șansă! De notat că Javier Bardem este muuult deasupra ca și actor! Remarc și presupusul ”cocktail de succes”... adică de ce să nu băgăm o scenă de tip Bollywood în film dacă Slumdog Millionaire a fost un asemenea hit!!! Trebuie să cîrcotesc și la exagerările aproape caricaturale la care au fost forțați actorii... tot respectul pentru Uma Thurman ca actriță, a dovedit mult mai mult decît aici, fugind disperată și udă și cu picioarele împrăștiate în toate direcțiile, gen Bambie is getting up its feet.
Oare de ce sînt eu atît de pornită astăzi pe un film care nu e nici mai bun, nici mai prost decît multe altele la care m-am uitat? Cred că ceea ce mă înverșunează așa este faptul că ni se servesc întruna și eu mă mai și alimentez cu poveștile astea cu iubiri incredibile și pînă la cer și pămînt, etc. etc.... și apoi văd că de fapt în jurul meu, o parte dintre bărbați sînt de genul Neanderthal cu pretenții de Regele șoselelor sau al parcării sau al trotuarului/blocului/cartierului, băieți de băieți, mai sînt o parte ancorați într-o juvenilitate perpetuă sau de un egocentrism feroce. Nuuu absolutizez acum, nu-mi săriți în cap, știu că există și ”băieții buni”, dar uite, mie mi se pare că noi ca nație nu avem datele genetice pentru marile povești de dragoste... fie ele și neîmplinite! Mă gîndesc la ce știu eu despre miturile noastre și în afară de Manole, care a zidit-o posibil cu inima frîntă pe Ana lui, ca să țină biserica (de unde se vede că ai noștri au de mult obsesia bisericilor), nu-mi aduc aminte vreo poveste notabilă. Mă rog, mi s-a servit rețeta de jertfă creatoare, dar parcă tot mi-ar fi plăcut un Manole care să fi lăsat construcția pentru Ana lui... Aș fi fericită să îmi dovediți că bat cîmpii! Nu-mi amintesc de nici un Tristan și Isolda, de nici un Orfeu și Euridice, Romeo și Julieta... sau altele de genul... Sînt complet anacronică cu pretențiile mele, trăim în știrile de la ora 5 și în tot felul de emisiuni în care ni se servesc toate rufele murdare, bîrfele și frustrările a ceea ce românii de astăzi au ajuns să numească vedete sau povești de succes!
Știu că aberațiile mele din seara asta ar avea nevoie de o încheiere, dar nu am una, rămîn cu gîndurile mele și cu o altă frustrare: că am început să scriu postarea asta ieri seară (de asta va avea data de ieri, probabil) și nu am putut să continui pentru că s-a luat curentul... mai nou se întîmplă tot mai des... Amintiri din epoca de aur, nuuu?!...

joi, 14 ianuarie 2010

Sezonul reducerilor

Lume, lume și iar lume... noul outlet de care v-am mai scris pe blog, are și reduceri... la reduceri! De azi, orele 10:00 a.m. și pînă duminică, la 7.30 p.m., sînteți invitați la shopping! Pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 12, la etajul 1. Clădirea cu redacția De toate pentru toți.

Prohibition rules

Reîncep petrecerile tematice din Old Friends. Prima din acest an va fi sîmbăta aceasta, în 16 ianuarie, şi este inspirată de perioada prohibiţiei din Statele Unite. Ca de obicei, ataşez descrierea ei, aşa cum este făcută de către organizatori:
"În 16 ianuarie 1920, prin cel de-al 18-lea Amendament din Constituţie, s-a interzis producerea, vînzarea şi transportul alcoolului pentru consum în Statele Unite.
Şi uite aşa a început era celebrilor Al Capone şi Bugs Moran...(poate că o să-i întîlnim şi sîmbată noapte)!
Pe 23 martie 1933, preşedintele Franklin Roosevelt a propus o lege care permitea producerea şi comercializarea unui anumit tip de bere şi de vin.În timp ce semna amendamentul, Roosevelt a făcut o afirmaţie care a devenit celebră:
„I think this would be a good time for a beer”. Asa credem şi noi!"

Aviz amatorilor!!! I'll meet you after the sunset... :))

miercuri, 13 ianuarie 2010

Leapşa cu cărţi

Nu ştiu cum se face, dar iar a venit Lillee, cu o leapşă interesantă, nu m-am putut abţine pentru că îmi plăcea prea mult subiectul:
1.Când citiţi, pentru a marca locul unde aţi rămas cu lectura, folosiţi semne de carte sau îndoiţi paginile?
Cum să îndoi paginile??? Blasfemie! Semn de carte, indiferent dacă pentru asta folosesc un calendar sau o carte de vizită! Majoritatea cărţilor mele arată necitite, pentru că îmi place să am grijă de ele! Şi acum sufăr pentru o carte împrumutată, ce mi-a fost returnată cu nişte dungi pe cotor...
2. Aţi primit în ultimul timp o carte drept cadou şi, dacă da, care a fost aceasta?
Da... Ananda Coomaraswamy – Hinduism şi Buddhism – de la un profesor de filozofie, n-am reuşit să citesc decît puţin din ea, încă n-am starea.
3. Citiţi în baie?
Normal! Cărţi sau reviste în egală măsură, e unul dintre locurile mele child-free!!! :)
4. V-aţi gândit vreodată să scrieţi o carte şi, dacă da, care ar fi fost aceasta?
Da, prin şcoala generală, vroiam să îi scriu memoriile bunicului meu, perioada războiului, prizonieratul din Siberia...
5. Ce credeţi despre colecţiile de carte de la noi?
Îmi plac colecţiile pentru că au o imagine omogenă în raft, plus că, pentru mine, aduc tentaţia de a încerca şi un autor despre care nu am auzit, doar pentru că ştiu că de obicei îmi plac cărţile din colecţia respectivă.
6. Care este cartea preferată?
Gabriel Garcia Marquez – Un veac de singurătate
7. Vă place să recitiţi unele cărţi şi care ar fi acestea?
Da: cartea de mai sus, oricînd, la fel pentru Toamna patriarhului, Dragostea în vremea holerei! Bulgakov – Maestrul şi Margareta; Llosa – Mătuşa Julia şi condeierul
8. Ce părere aţi avea de o întâlnire cu autorii cărţilor pe care le apreciaţi şi ce le-aţi spune?
Cred că în primul rînd l-aş asculta pe Marquez, îmi place să cred că ar vorbi la fel ca în cărţile lui, sau ca în memorii (A trăi pentru a-ţi povesti viaţa), pe care sper din tot sufletul să apuce să le continue.
9. Vă place să vorbiţi despre ceea ce citiţi şi cu cine?
Cîteodată… cu cine mă provoacă!
10. Care sunt motivele care vă determină să alegeţi o carte pe care să o citiţi?
Autorul, o recenzie citită şi care părea interesantă, colecţia din care face parte, cum am spus şi mai sus.
11. Care credeţi că este o lectură “obligatorie”, o carte pe care cineva trebuie să o citească?
Fiecare are lecturile lui „obligatorii”. Nu cred în reţetele pentru lectură.
12. Care este locul preferat pentru lectură?
Oriunde, atunci cînd cartea mă ţine cu ea.
13. Când citiţi ascultaţi muzică sau lecturaţi în linişte?
Linişte, deşi citesc şi pe plajă, metrou, autocare, tren, nu e linişte, dar nu mai aud în jur.
14. Vi s-a întâmplat să citiţi cărţi în format electronic?
Nu.
15. Citiţi numai cărţi cumpărate sau şi pe cele care sunt împrumutate?
Ambele.
16. O carte este pentru mine… Cum aţi descrie o carte?
Evadare.
Dau leapşa Corinei, lui Li şi lui Miju.

marți, 12 ianuarie 2010

Nu încercați acasă!

Ceea ce vedeți voi în stînga s-ar putea să fie una din ultimele imagini cu o parte dintre cactușii mei! După cum vă anunțam de ieri, s-ar putea să o fi dat de pereți! Cum? Foarte simplu!
Duminică, bița ar fi fost programată pe la orele 12:00. Subsemnata, din motive de somn nepermis de lung, n-a prins plecarea asta, cînd m-am trezit eu, lumea era pe drum spre Poplaca! Daaar, se pare că mai exista o șansă... la orele 14:00 sună Doru, că la 14:30 ne vedem la cimitir cu destinația Cisnădioara. Ok, intru eu în fibrilație, duș, cafea cu lapte, echipat, demontat bița, băgat în mașină, că altfel nu aveam nici o șansă... crizată că nu îmi place să întîrzii! Mă gîndesc că nu am apă, nu mai am de unde, timp, etc. să îmi iau pe drum (unde mă gîndeam eu că mor de sete), caut o sticlă de 0,5 l, aveam una în mașină dar îmi era lene să merg după ea. În pivniță găsesc două sticle de 2 l și una de 0,5... mă gîndesc... maică-mea, cu fobia ei că ni se ia apa, o fi pus la păstrare! Iau sticluța mică, n-o pun direct, mă gîndesc că e stătută... hai să n-o arunc nici în chiuvetă, că e numai bună de udat florile cu ea!!! Și rapid: îi scot dopul și o trîntesc pe ce era la îndemînă, respectiv mare parte din cactușii mei, adică din puiuții pe care îi înmulțisem (noroc că ghivecele cu cei mari nu erau acolo). Chestia asta mi-a luat vreo treizeci de secunde după care... m-a pălit flama, sau duhoarea... ȚUUUIIICĂĂĂ!!! OMG!!! OMG!!! OMG!!! Am pus țuică pe cactuși!!! Și, deja în întîrziere... am scos de prin farfurioare ce se putea, că pe cîțiva am avut inspirația să îi ud în farfurie, i-am scos din tăviță pe ceilalți, am spus: Doamne Ajută!!! și am plecat! Cînd m-am întors, i-am luat frumușel, am umplut cada și i-am dușat! Acum număr zilele. Știe careva în cît timp se manifestă coma alcoolică la cactuși?

luni, 11 ianuarie 2010

La un ceai...

Ca să îi răspund lui Miju, plimbarea pentru "oameni mari" a fost foarte faină! Nu a fost un traseu dificil, am mers pînă în Cisnădioara la un ceai şi un Apfel Strudel în cazul meu, papanaşi sau clătite, alţii! Cu toate astea pot spune că am simţit efectul Sărbătorilor şi al statului în casă, pe porţiunea de urcare... iar astăzi simt efectul curentului sau al vîntului de sîmbătă, prin urechea dreaptă (cu porţiunea de maxilar aferentă), care dă semne că suferă de ceva traume! Cam fluiera vîntul la întoarcere, din cauza vitezei pe porţiunea de coborîre! N-am făcut faţă provocării lui Seba de a ne întrece pe bucata aia, pentru că... mi-e frică, mi-e frică, să cobor singurică... la un moment dat, cînd viteza depăşeşte limita mea de siguranţă, trăiască frînele! Oricum am tot timpul senzaţia de deja vu acolo, de cînd era să cunosc îndeaproape o turmă de oi, numai eu ştiu cum am frînat cînd, ieşind din curbă m-am trezit cu ele pe şosea. În mijlocul lor mai erau şi nişte motociclişti care schimbau "amabilităţi" cu ciobanii! Eu am mulţumit Celui de Sus că am reuşit să opresc fără să mă dau peste cap şi am trecut uşurel printre patrupedele şi bipedele de pe drum! Aşa, şi ca să îmi vărs tot oful... să îi ia naiba pe cei care taie curba din drumul spre Răşinari în drumul spre Cisnădioara!!! De data asta era să am bucuria unei întîlniri apropiate cu un autovehicul cu bizonul aferent care a efectuat manevra asta cînd noi eram aproape în intersecţie... din nou, trăiască frînele de la biţă! Şi cam atît! Vă povestesc altă dată cum şi dacă am reuşit să îmi omor colecţia de cactuşi pentru plimbarea asta!

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Prima plimbare cu bicicleta în 2010

Azi am profitat de temperatura de afară și am scos copiii cu bicicletele pe cîmp. Era cald, dar vîntul bătea puternic. Nu i-am zis nimic, nu știu cum a rezistat Arin pe bicicletă, pe mine mă dezechilibra, darămite pe el! Trecînd peste asta, a fost chiar plăcut, mai puțin echilibristica prin șanturile lăsate de mașini sau căruțe, unde noroiul era bătătorit și era mai ușor. La întoarcere, copiii erau epuizați, nu mai au antrenament... am reușit să îi mai motivez doar cu promisiunea unor clătite cu înghețată la desert! :) Arin a declarat dramatic în momentul în care am ajuns în curte: ”m-au lăsat puterile!!!” Mîine se plănuiește o plimbare de ”oameni mari”, să vedem dacă și unde mergem!

joi, 7 ianuarie 2010

Leapșa pe sărite...

Hotărît lucru, îmi place joaca asta pe net... seamănă cumva cu oracolele din clasa a VIII-a. Am cules din nou unul de la Lillee, dar am trișat, am răspuns doar la ce mi-a convenit! Am lăsat și restul de întrebări, ca să puteți vedea unde am adoptat politica struțului:

1. Ce ai facut nou in 2009, ceva ce nu ai mai incercat inainte?
Caiac pe Olt
2. Te tii de ceea ce-ti propui la cumpana dintre ani? Iti vei stabili si mai multe scopuri pentru anul urmator?
Sper să mă țin: asta ar însemna mai puțin timp pe net.
3. A nascut cineva apropiat tie?
Nu
4. A murit cineva apropiat tie?
Nu, slavă Domnului!
5. Ce tari ai vizitat?
Nu țări, orașe: Roma, Perugia, Veneția, Paris. (și ceva stațiuni prin Halkidiki)
6. Ce anume din ceea ce ti-a lipsit in 2009 ai vrea sa ai in 2010?
7. Ce data din anul 2009 iti va ramane vie in amintirile tale si de ce?
Niciuna
8.Care a fost cea mai mare realizare in acest an?
9. Care a fost cel mai mare esec?

10.Ai avut parte de boala sau raniri mai serioase?
Nu
11. Care a fost cel mai bun lucru pe care l-ai cumparat?
Salopeta de neopren.
12.Comportamentul cui merita sarbatorit/apreciat?

Al prietenilor mei.
13. Comportamentul cui te-a dezamagit sau ti-a provocat tristete mare?
Eh…
14.Unde s-au dus o mare parte din banii tai?
Concedii
15.In legatura cu ce anume ai fost extrem de bucuroasa?
Am făcut mult sport.
16. Ce cantec(e) iti vor reaminti mereu de anul 2009?
Me and My Monkey
17.Comparativ cu anul trecut esti:
Low energy
18.Ce ai fi vrut sa fi facut mai mult?
Să-mi amenajez grădina.
19.Ce ai fi vrut sa faci mai putin?
Să-mi deschid inima.
20.Cum vei petrece Craciunul?
Fuse și se duse
21.Care a fost cea mai buna carte citita?
Castele de carton
22.Ce ti-ai dorit si ai primit?
23.Care a fost filmul tau preferat din acest an?
Malena
24..Ce ai facut de ziua ta?
Am chefuit.
25.Cum ai descrie stilul tau vestimentar in 2009?
Casual chic
26. Ce te-a mentinut pe lina de plutire?
Eu… înot bine… prin orice!
27. De cine ti-a fost dor?
Papi, Călin, Mami, Simo, Bogdan... și mă opresc
28.Care a fost cea mai interesanta persoana pe care ai cunoscut-o?
29.Spune-ne o lectie de valoare invatata in 2009:
Bufnițele nu sînt ceea ce par a fi.
P.S. Quarta, Băgă, vă băgaţi?

Iarăși ciuperci... iarăși usturoi...

Știți deja că mie îmi plac mîncărurile rapide. Ceva de genul ăsta este și ciulamaua de pui cu ciuperci. Nu e chiar o rețetă clasică, am adaptat-o din mers. Bine, nu se va putea compara cu cea a lui Dan, dar încerc și eu să fac ce pot.
Pe scurt: am călit în ulei de măsline ceapă cu piept de pui tăiat bucățele, am adăugat ciupercile (de data asta din cele în conservă), făina, apă fiartă cu sare, smîntînă, puțină vegeta, piper, usturoi mărunțit iar la sfîrșit pătrunjel verde.
Cu mămăliguță a mers foarte bine!

miercuri, 6 ianuarie 2010

Sînt supărată...

Cînd mă gîndesc că trec 9 ani şi ceva de zile şi nu cunosc un om... un bărbat... un băieţel :))) Adică primeşte zilele astea Radu scrisoare de la ASTRA Asigurări... cu textul:
"Stimate domnule Radu...,
Vă mulţumim că aţi ales să fiţi clientul nostru alături de peste 1,5 milioane de români care ne-au onorat cu încrederea lor.
Acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, dorim să vă răsplătim fidelitatea oferindu-vă:

- CADOU 50% din asigurarea locuinţei dumneavoastră, care devine obligatorie din 2010.
....................................................."

Ataşat, era şi o poliţă de asigurare, de completat! Adică fiu-meu are casă şi eu nu ştiu!!! Şi mai e şi client al unei firme de asigurări, asta cînd e clar că maică-sa are broker de asigurări, HERMANNSTADT Broker!!! Trădare pe toată linia! Puteam şi noi să fi închiriat casa/apartamentul lui Radu, eram rentier în aceste vremuri de criză... :)))
Altă problemă ar fi că habar n-am cum a intrat Radu în sistemul asigurărilor (poate de la cele de călătorie, ar fi singura explicaţie) şi de ce indivizii care îl operează nu se uită totuşi la CNP, să vadă anul naşterii!!!

luni, 4 ianuarie 2010

Mă aberez... deci exist!!!

Din seria de succes, citește ziarul să vezi ce nu știai despre tine... astăzi o poveste de mare profunzime: 15 lucruri care ne-au marcat existența în acest deceniu! Cu o parte dintre ele să zicem că aș fi de acord, dar rămîn chestiile uimitoare, încă încerc să fac un exercițiu introspectiv să văd pe unde anume, prin părțile esențiale, m-au afectat:

1. Fotomodelul Giselle Bundchen - așaaa... nu zic e o tanti drăguță, sexy, cum vreți voi, dar nu-mi tresaltă cognitiv nici o sinapsă afectată de dînsa...

2. Moda « verde » - de acord, atîta că la mine asta nu e o ”modă”, e ceva în care cred!

3. Bărbaţii fatali. Frumoşi, deştepţi şi cu angajamente ferme. Bărbaţii acestui deceniu au câştigat în importanţă şi cei mai buni reprezentanţi sunt Brad Pitt şi George Clooney. Primul e capul unei familii numeroase, celălalt e un burlac fără leac, însă amândoi compun paradigma masculină a deceniului care se încheie. Eleganţi şi discreţi, ştiu să trăiască bine şi să fie fideli principiilor lor. - adică de unde pînă unde atîta bărbați fatali? Și dacă ideea mea de bărbat sexy seamănă cu Daniel Day Lewis sau Jeremy Irons? Și nici de ei nu mă simt marcată...

4. Politica « low cost » - bună politică, ne bucurăm de avantajele ei!

5. «Da», tuturor. În aceşti ultimi zece ani s-a consolidat, din punct de vedere legal şi juridic, căsatoria între persoanele de acelaşi sex. Olanda şi Belgia au fost primele ţări din Europa, iar Spania a aprobat-o în 2006. - fiecare alege cum și cu cine își trăiește viața, nu văd de ce ne-am opune ceilalți!

6. Maternitatea-miracol - la fel ca la precedenta, foarte bine că știința oferă alternative celor care nu pot procrea natural, nu prea văd cu ochi buni însă, genul de mama Iliescu, nu de alta, dar mi se pare cam egoist tiparul

7. Viagra sau pastila albastră - nu cunosc, nu mă exprim, nu mă marchează (încă!!!)

8. Kate Moss - idem colega Giselle!

9. « Boom-ul » antiaging - de e Botox să îl știm și noi! never say never! nu știu cînd și dacă mă apucă și pe mine :))

10. « Yes, we can » În sfârşit, Statele Unite ale Americii are primul preşedinte negru. Barack Obama a sosit la Casa Albă la 4 noiembrie 2008. Întregul mapamond i-a salutat apariţia, toţi fiind încântaţi de carisma pe care o emană şi de dorinţa sa de a pune capăt politicii de război al celui mai “belicos” stat al planetei. Atât de mult a cântărit această poziţie a preşedintelui american, astfel încât în 2009 i s-a acordat Premiul Nobel pentru Pace. Unii încă îi mai contestă meritele. - să fie primit! Dacă este vorba despre demontarea tabu-urilor și a ideilor rasiste, foarte bine, marcați să fim!

11. Arta globală

12. Jucăriile erotice Jucăriile sexuale au inundat piaţa în ultimul deceniu. Sex-shopurile s-au transformat adesea în magazine de lux, în care articolele ce provoacă plăcere se vând în învelişuri fine, de mătase. Vibratoarele au devenit, în acest deceniu, un produs electrocasnic uzual. - Na, asta mi s-a părut de mare excepție! Gîndul la vibrator = electrocasnic uzual ne-a stîrnit fantezia mie și unei prezențe feminine cu care am dezbătut subiectul, ajungînd la imagini de genul: dragă, nu mai știu cu ce să bat piureul... nici o problemă! caută în noptieră! :))

13. "Be my baby" Ele au puţin peste 40 de ani, iar ei, în jur de 20. Se îndrăgostesc şi îşi jură credinţă, fără ca vârsta să mai fie pusă la socoteală. Madonna şi Demi Moore consolidează această tendinţă. - Chestia asta a fost decenii de-a rîndul perfect normală dacă era vorba despre bărbați ”mai maturi”. Acum o facem marcantă pentru că s-au inversat rolurile... ts, ts, ts...

14. Reţelele sociale - Facebook-ul să trăiască! Raison!

15. Exerciţiile Pilates - N-am practicat niciodată dar par ceva care merită încercat!
Ar fi interesant de aflat cam ce credeți voi despre lucrurile de mai sus și impactul asupra ultimului nostru deceniu!

duminică, 3 ianuarie 2010

Două întrebări...

Printre multele chestii în care m-am băgat pe net și nu mă mai lasă ăștia fără... se găsește și un newsletter de la Kudika. Azi am găsit unul care suna interesant:

Cele 2 întrebări, pe care orice femeie vrea să le știe despre bărbați

M-am gîndit în sinea mea: Evrika! Mi se va servi pe tavă un adevăr esențial... adică, dacă îl găsesc pe EL, îi pun astea două întrebări și gata, voi afla dacă e într-adevăr Alesul!!!
Ghinion de neșansă, titlul de mai sus era de fapt un subiect de pe forum! Și acolo, își dădeau cu părerea doamne sau domnișoare, ceva de genul a ce găsiți mai jos:

1. cat are in cont si cate camere are vila in care sta

2. cate motociclete are si daca stie gati sushi

3. de ce lasa mereu capacul ridicat la baie?....
iar a doua intrebare e......
de ce se scarpina mereu intre picioare...

4. ce IQ are
si
cate sacose cu cumparaturi din mall poate duce

5. Cata capacitate are
La ce ... sunt muuulte categorii la care tre' saracu sa "duca"

6. Daca m-ar lua de nevasta
Cat de pervers este

7. Cele 2 intrebari: a)De ce cad asa usor tentatiei ? b) De ce nu'si arata suferinta si se ascund mereu de asta ?:D

Cred că mă voi abține de la comentarii, că nu ar fi foarte plăcute dar... o întrebare tot trebuie să îmi pun! Făcînd un mic silogism, de genul
1. ORICE FEMEIE = TOATE FEMEILE VOR SĂ ȘTIE 2 DINTRE ABERAȚIILE DE MAI SUS DESPRE BĂRBAȚI
2. PE MINE NU MĂ INTERESEAZĂ NICI UNA
rezultă
EU NU SÎNT FEMEIE??? :)))
P.S. Fotografia ”împrumutată” de pe Metropotam.

vineri, 1 ianuarie 2010

Artificuri...

Cum ziceam... am stat sub artificii... și sub ploaie! N-am reușit să fac multe fotografii pentru că mai aveam și de șters aparatul periodic! La un moment dat, nu știam ce beau... apă de ploaie sau Moet... de la Băgă, asezonat cu bucățele arse! Cînd am intrat și am verificat în oglinda-oglinjoară, zici că eram din filmul Crematoriul Cenușa... :) eram plină pe frunte!
Dedicația mea pentru ziua de astăzi:

u2 - running to stand still
Asculta mai multe audio Muzica

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service